اگر بری نمودن ذمه زوج از مهریه و حقوق مالی، حتی در مقابل طلاق توافقی خلعی هم باشد، آیا زوجه در ایام عده یا بعد از آن میتواند به مهریه ابراء

فرمایش شما وکلای عزیز کاملا متین. ولی لب کلام و سئوال بنده این هستش که اگر ابراء مهریه در طول زندگی مشترک صورت میگرفت، که صد در صد دیگه قابل رجوع نبود و دین کاملا ساقط میشد. ولی منظور من اینه که آیا چون بری نمودن ذمه از مهریه در مقابل طلاق توافقی از نوع بائن خلعی بوده، آیا این ابراء مشمول ماده ۲٨۹ و ٨۰۶ قانون مدنی میشه یا نه چون به این شرط که طلاقش بدم، ابراء کرده ذمه زوج رو؟ و اساسا ابراء نیست و بذل قابل رجوعه؟ ((بر اساس نظر برخی فقها و این که این یک موضوع اختلافیه و میگن شرعا میتونه ولی قانونا چطور؟.(بند ۳ ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی)).یعنی منظورم اینه که اگه اومد و زوجه به دفترخونه محل طلاق مراجعه کرد و گفت میخوام به مهریم رجوع کنم، دفترخونه با توجه به اینکه ابراء کرده بازم بهش نامه رجوع به مهریه رو میده، که ببره به دادگاه و اگه به دادگاه ببره، قاضی شعبه ای که حکم رو صادر کرده، چی میگه و رویه دادگاه چیه؟ من از کجا بفهمم رجوع کرده ایشون؟ آیا میتونم با اشاره به رای دادنامه و سند طلاق که درش ابراء قید شده و اون اقرار نامه عادی که روز قبل از طلاق ازش گرفتم، از خودم دفاع کنم و محکوم بشه؟ ببخشید بخدا دچار وسواس شدم. اگه زیاد سئوال پرسید و به نظر شما تکراریه.

وضعیت: باز (پاسخ رایگان)
مهارت: مباحث متفرقه
حوزه قضایی: خراسان جنوبی
6 پاسخ
3,933 بازدید
تاریخ ثبت: ۱۳۹۶/۰۴/۰۷ ۲۰:۴۴